Főoldal

Elnyert Pályázataink:.


 

 

 


Pályázat

Projekt leírása
A turbófeltöltő lapátok szárát forgácsolásmentesen méretre hozó berendezés, a prototípus alapján, megvalósult. A folyamatos fejlesztési igénynek köszönhetően, a berendezés automataadagolással lett ellátva, a berendezés lényegét képviselő alakító szerszám, pedig méretileg újratervezve. A berendezés jelenlegi hátránya, mely még fejlesztést igényel, az on-line mérés, illetve állíthatóság.
A darabok fejrészének kivitelezésére (előgyártmány a préseléshez) tervezett gép elkészült – 2 db/megmunkálási ciklus teljesítménnyel. Az üzemeltetés során, a célgépen több fejlesztés is történt, mely a végtermék minőségét javította.
A darabok fej részének méretre hozását szolgáló berendezés megvalósult, ez utólag egy on-line mérőegységgel lett ellátva, mely az egyenletességet és méretbeállítást szolgálja darabról darabra.
A végtermékeke tisztítására és polírozására szánt vibrációs polírozó szintén üzemel.
A végtermék mérésére egy félautomata optikai mérőberendezés lett alkalmazva
 


 Az ecoMIM Kft 2004 óta foglalkozik precíziós a járműipar részére. Az emissziós zajkibocsátási normák szigorodása következtében a méretpontossági és anyagminőségi elvárások az utóbbi években szigorodtak, a működési hőmérséklet és légnyomás emelkedése extrém körülményeket hoznak létre termékeink számára. Vállalkozásunk termékeivel szemben a kihívás, hogy mínusz 35 és 1075 Celsius fok között ugyanolyan üzembiztosan működjenek, fémszerkezeti elváltozás minimalizálása mellett. Ilyen szélsőséges elvárások teljesítése, csak ún. super-alloy anyagok kifejlesztésével lehetséges, a nikkel nióbium és réztartalom precíz pontosságú betartása mellett. Különleges, egyedi kihívás a szén koncentráció tartása változó hőkezelési eljárások mellett is.


 

Az ECOMIM Precíziós Fémalkatrész Gyártó Kft. 2005-ben alakult.

A vállalkozás. fém alkatrészek előállítására, ezen belül a fém-fröccsöntött alkatrészek gyártására specializálódott.

Az autóipar, az elektronikai ipar, valamint precíziós gyártást igénylő partnereink számára kínáljuk termékeinket, melyek kis méretű, összetett formájú alkatrészek.

Ecomim Kft gyárépület

A weboldal az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott,
"KMOP-1.1.1-07/1-2008-0022" . projectének támogatásával készült. Kedvezményezett:: ECOMIM Preciziós Fémalkatrész Gyártó Kft.
2600 Vác Avar út 5. E-mail: info@ecomim.com